Another big fish in the boat

Superseg dag med endast några pet på grejerna. Men… Normalt sett är detta vatten superhett såhär års, många å stora gäddor…
Men vår vän eller ovän sälen hade härjat i viken under veckan. Så jag sökte gäddorna på riktigt grunt vatten i mycket nära anslutning till den döende vassen. Fiskade med tail-beten, jerk och stora gummibeten men utan resultat.

Såg flera gäddor i det klara vattnet men de var inte det minsta intresserad av de beten som jag presenterade för dem. Bytte till ett mindre gummibete Mcrubber Jr i färgen öringen. Detta bete var nytt för dagen. Lade ett par kast längst vassen, ett litet pet och ett rejält mothugg så satt hon där.

Trodde först det var en liten snipa då huvudskakningarna var av hög frekvens. Tänk så fel man kan ha. Vevade lätt henne in till båten men sen bar det av… Efter att hon fått gå runt båten några gånger så lyfte jag in henne i båten för ett par snabba bilder och mätning/vägning. Gäddan var 105cm men sprängfylld med sik. Vågen landade på 10,38kg varpå den 9e gäddan över tio kilo var landad för året.

Tänk vad en fisk kan förändra en dag på sjön…

test